Meer info

Wie ben ik:

Met grote enthousiasme wil ik mezelf voorstellen als Ellen Bosman, een gepassioneerde beoefenaar van energetische therapie en actief bestuurder bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Naast mijn werk in mijn eigen praktijk, werk ik nauw samen met mijn collega Sylvia Tuankotta om de SYEL-dagen te organiseren, evenementen die gericht zijn op spirituele groei en ontwikkeling.

Onze SYEL-dagen (Spirituele Groei en Ontwikkeling) zijn speciaal ontworpen om deelnemers te ondersteunen in hun persoonlijke en spirituele groei. Deze dagen bieden een unieke kans om diepgaand contact te maken met het innerlijke zelf en om nieuwe inzichten en vaardigheden op te doen. Sylvia en ik combineren onze expertise en passie om een veilige en inspirerende omgeving te creëren waarin onze deelnemers kunnen floreren.

Ik geloof sterk in de kracht van energetische therapie en de positieve impact die het kan hebben op het leven van mensen. Mijn werk bij de VBAG en in mijn eigen praktijk, evenals mijn onderwijsactiviteiten, zijn allemaal gericht op het bevorderen van welzijn en het ondersteunen van anderen in hun reis naar balans en gezondheid.

OPLEIDINGEN:

Van 2005 tot en met 2009 heb ik een 4-jarige HBO opleiding gevolgd aan Het Johan Borgman College. Op deze opleiding heb ik mijn gevoeligheid verder ontwikkeld en heb ik mij bekwaamd in het energetisch therapie. Voor verdere informatie over deze opleiding verwijs ik je naar het huidige Instituut Cam. http://www.instituutcam.nl

Daarnaast heb ik 1-jarige opleiding gevolgd voor Rouw- en verliesbegeleiding (geaccrediteerd door Landelijk Steunpunt Rouw).

Medische Basiskennis (MBK) is vereist wanneer je de wens hebt om een professioneel therapeut te worden. Tegenwoordig is dit diploma eveneens benodigd om te voldoen aan de opleidingscriteria van de zorgverzekeraars, voordat behandelingen in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit diploma is behaald in 2015.
Verder volg ik natuurlijk elk jaar bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in en rondom mijn vakgebied.

SYEL voor Spiritualiteit en Spirituele Groei

Sinds mijn afronding van de Studie Energetische Therapie in 2009, heb ik met medestudent en collega Sylvia Tuankotta regelmatig praktijkervaringen uitgewisseld. Met SYEL krijgen die ontmoetingen een logisch vervolg.


Op vrijdag 24 en 25 mei a.s. start de reeks van onze cursussen over Spiritualiteit en Spirituele Groei. Cursuslocatie is de inspirerende omgeving van het klooster van de Zusters van Denenkamp in Denekamp.

Spirituele Groei hangt samen met vragen als “Wie ben ik”?, “Wat is geluk?”, “Wat doe ik met mijn leven?”
Wanneer deze vragen weleens bij je opkomen, wees dan welkom tijdens deze SYEL-dagen!

Voor meer informatie over cursuskosten, het programma verwijs ik je graag naar http://www.syel.nl

De eerste SYEL-dagen voor Spirituele Groei van 24 en 25 mei j.l. waren een groot succes! Enkele reacties: “Het waren topdagen.”

“Eigenlijk wilde ik eerst niet komen vanwege werk dat ik nog moest doen, ik ben blij dat ik geweest ben.”

“Nu heerlijk nagenieten van de mooie dagen in het klooster.”

De prachtige, gastvrije locatie van de Zusters van Denekamp bleek de must-have voor onze retraite.

Met stilte, bezinning, natuur, een klankschalen ligconcert en vooral luchtigheid!

Check onze berichten: de volgende SYEL-dagen van maart 2025 zijn in voorbereiding.