Een aura is een energieveld waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. Het veld is niet gemakkelijk waar te nemen met onze ogen, mensen met een met een bepaalde gevoeligheid kunnen het zien of voelen. Het voelen kun je waarnemen zoals je vroeger bij oude beeldbuis tv’s de straling kon voelen. Als je je hand dicht bij de tv  hield dan voelde je “stroom” langs je handen gaan.

De aura is een trillend veld waarin diverse lagen zijn gehuisvest die onze innerlijke gesteldheid (emoties/denkpatronen) weergeeft. Deze velden/lagen hebben hun eigen structuren die iets vertellen over hoe iemands welzijn op dat moment is. De aura is constant in beweging en kleuren wisselen steeds, afhankelijk van hoe iemand zich voelt. De basiskleuren blijven echter altijd wel hetzelfde omdat ze ook een uitdrukking zijn van je persoonlijkheid.

De aura is een eivormig energie/krachtveld dat ongeveer 1 tot 3 meter om ons lichaam zit. Hoe beter de lichamelijke en mentale conditie is, hoe sterker de aura is. Een sterke aura trilt sterker dan een verzwakte aura. Een aura kan je dus snel vertellen hoe je conditie op dit moment is. Een verzwakte aura maakt je kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en heeft vermoeidheid en verminderde weerstand tot gevolg, wat dus tot ziekte of ongenoegen zou kunnen leiden.

De aura kan door de diverse structuren ons veel vertellen over onze, lichamelijke conditie, emoties en psychische blokkades, onze talenten, het verleden. De aura is een krachtveld waarin je gevoelens, emoties en spanningen bevinden en als je dicht bij iemand staat dan kan jouw aura met die van de ander mengen. Als je gevoelig genoeg bent, kun je de gevoelens, emoties en spanningen van anderen zelfs voelen/ervaren. Als je je niet bewust hiervan bent, kun je dus gevoelens waarnemen die niet perse van jou zijn. Heb je soms het gevoel dat je helemaal leeg bent nadat je ergens op bezoek bent geweest. Of emoties of onbehagen voelt en geen idee waar dit vandaan komt dan is de volgende oefening misschien iets voor jou. Andersom kan natuurlijk ook, je ontmoet iemand die jou helemaal laat stralen. Dan mag je gewoon ontvangen en er lekker van genieten.

Oefening: Stel je bent vanochtend vrolijk naar je werk gegaan. Na een neutraal gesprek met je collega voel je je down en moedeloos. Het is dan goed je af te vragen of dit gevoel van jou is of dat je onbewust iets ervaart van die ander. Het enige wat je nu hoeft doen is tegen jezelf zeggen dit is niet van mij en ik laat dit gevoel gaan. Sommige vinden het fijn het gevoel de aarde in te sturen, andere geven het terug aan de eigenaar. Even goed te vermelden: Het is nooit de schuld van die ander, iemand de schuld geven of iets kwalijk nemen is niet op zijn plaats. Iemand zendt onbewust iets uit en jij hebt het onbewust, maar nu bewust, opgevangen.

Oefening: Stel je moet naar een feestje of een grote zaal met veel mensen. Voordat je naar binnen gaat, visualiseer je een glazen bol om je heen. Je zit er helemaal in, ook je voeten. Je voelt even hoe je je voelt en je hoeft alleen maar te denken, dit ben ik en dat is de ander. Op deze manier “verlies” je jezelf niet in de ruimte en ben je niet meer leeg en moe als je naar huis gaat.

Oefening: Ken je het volgende gevoel: Er komt iemand op je af die altijd maar zeurt, klaagt, moppert enz.. Je wilt diegene eigenlijk wel mijden maar soms uit goed fatsoen kan je diegene niet ontwijken. Met deze oefening kun je gewoon blijven staan. Stel je voor dat je een anti-aanbakpan (Tefal pan) bent, alles wat diegene uitzendt, glijdt gewoon van je af, er blijft niets plakken. Echt, je zult zien dat je het werkt.

Misschien denk je nu; is het zo simpel, ja het kan echt zo simpel zijn. Het enige wat je namelijk doet is je bewust worden van je eigen gevoelens en die van je omgeving.