De aura lagen 1 t/m 21

De aura lagen 1 t/m 21

In het eerste artikel hebben we het gehad over de aura. Nu ga ik het hebben over de lagen van de aura. Onze aura is opgedeeld in lagen, deze lagen lopen in elkaar over. Als healer ben je in staat om in deze lagen te werken. In het algemeen zal een healer eerst in de laag 1 t/m 7 werken. Zodoende vormt zich een gezonde basis voor het bewustzijns proces.

Laag 1 Fysieke laag

Het bevat de structuur van jouw lichaam en je organen en lichaamsweefsels en bepaalt hou jouw lichaam is opgebouwd en hoe het mechanisch gezien kan functioneren. Het is een individuele laag. Het is een persoonlijke laag die je met niemand deelt.

Laag 2 Emotionele laag

Jouw eigen emoties liggen hier opgeslagen. Ook dit is een individuele laag. Verdriet, boosheid, plezier, irritaties, het is allemaal terug te vinden in deze laag.

Laag 3 Mentale laag

Jouw denkpatronen, gedachten, structuren, beperkende overtuigingen. Deze, vaak onbewuste, patronen zorgen ervoor dat je op de automatische piloot reageert en dus niet meer naar de daadwerkelijke situatie kijkt.

Laag 4 Astrale laag

Je niet-fysieke contact met anderen, je energetische verbindingen. Bijvoorbeeld: Soms denk je aan iemand, en dan belt diegene.

Laag 5 Blauwdruk van je lichaam Etherisch Causale laag

Bouwtekening zoals jouw ziel/hogere zelf het heeft bedacht. Dat betekent niet dat alles perfect volmaakt is, het betekent wel dat alles werkt volgens jouw persoonlijke masterplan.

Laag 6 Universele Liefdeslaag

Hier vind je de individuele traumatische ervaringen uit je huidig en vorige levens. Deja vu gevoelens, hoogtevrees, onlogische emoties, angsten.

Laag 7 Je levensplan Ketherisch Causale laag

Jouw individuele, persoonlijke plan van je leven en zijn thema’s.

Laag 8 Interpersoonlijke doelstelling en zielsafspraken

Het gaat om afspraken tussen 2 personen/zielen om stukken uit te werken en daarmee ervaring op te doen. Ze creëren daarbij samen de juiste situaties. Het breng en haal stuk.

Laag 9 Groepsdoelstelling en zielsafspraken.

In laag 9 altijd meerdere zielen. Het is de laag waarin groepsafspraken en doelen zijn vastgelegd.

Laag 10 Het creatieve veld van mogelijkheden.

Is een creatielaag, zgn. vortex met hartenwensen en toekomstige manifestaties, zielsherinneringen en dromen. Bevat de weergave van dingen waar je van droomt die je graag wilt uitkomen zien worden. Bevat ook zielsherinneringen uit vorige levens en tussenfases/gebieden die het bereiken van je levensdoel van dit leven in weg kunnen staan, doordat ze je denkbeelden beïnvloeden of bepalen.

In laag 10 zie je de weerslag van wat jezelf in de wereld hebt gezet (karma)

Laag 11 Specifieke kennis van voorwerelden en andere tijden

Bevat bij 90% geen blokkades. De blokkades zijn opgebouwd uit lastige restanten en kennis van voorwerelden, tussenwerelden en een speciaal soort vorige levens. Het betreft mensen die lang geleden verantwoordelijke posities hadden op aarde. Strijd tussen licht en donker.

Laag 12 Vorige levens gezamenlijk uitgewerkt d.m.v. familiekarma.

Het bevat alle blokkades en afspraken die er zijn als het gaat om familiekarma/energie. Het oplossen heeft niet alleen effect op jou maar op allen in die groep. Zielsafspraken tussen familieleden.

Laag 13 het veld der mensheid (fysiek).

De fysieke gevolgen als de werking van hersenen beïnvloed wordt door je medemens.

In laag 13, 14 en 15 wordt jouw leven beïnvloed door het veld dat alle mensen samen met elkaar vormen en elkaar verbindt. Als het je levensplan is om hier iets mee te doen en er iets aan toe te voegen. dan zorgt het veld ervoor dat het getriggerd wordt om er iets mee te doen. Deze laag heeft invloed op de chemische processen in je hoofd. Door de chemische processen wordt aansturing van de lichaamsfuncties en functioneren van het lichaam bepaald. Stuurt ook hormonale processen aan en heef ook effect op de elektrische processen en prikkels in je hersenen

Laag 14 Als mens tussen de mens leven (creëren).

De gevolgen van jouw creatiekracht als je gedachten beïnvloed worden door de medemens.

Deze laag heeft impact op je manier van kijken naar de wereld, naar mensen en naar het leven zelf. Hier treffen we de redenen aan de je onbewust hebt om jouw ideale werkelijkheid niet te creëren. Als je hiermee aan het werk gaat, kies je je zielskeus en niet de keuze van de massa. Dit draagt dan weer bij aan de groei van het veld.

Laag 15 Als mens tussen de mens leven (spiritueel)

Het spirituele veld der mensheid en heling op groepsniveau.

Is de 3e laag van veld der mensheid. Het is een spirituele laag en dat gaat om je levenspad en de essentie van je leven doorleven en daardoor een hoger of nieuw bewustzijn toevoegen. Nieuw bewustzijn creëren en wel als collectief. Bv bij rampen. Ze delen pijnlijke processen waardoor de in 1 grote stap groepsafspraken nakomen en groepskarma inlossen.

Laag 16 De aarde als leefgemeenschap naar een hoger plan brengen door zielsafspraken van zielen met dezelfde intentie of van hetzelfde zielenras.

Staan 2 zielsafspraken centraal.

1e is die tussen mensen die met hetzelfde doel geboren zijn en samen iets neer willen zetten. Ze hebben hun zielenras niet gemeen maar wel dezelfde intentie: de aarde helen. bv Oogkamp in Afrika op te zetten.

2e tussen zielen van hetzelfde zielenras. Voor hen is de aarde een plaats die ze naar een hoger plan willen tillen. Ze kunnen door daarin samen ervaring aan te gaan, de energie van hun eigen zielenras naar een hoger niveau brengen.

Laag 17 Samenwerking en heling tussen verschillende zielenrassen.

Het optillen van de aarde naar een hoger plan. De samenwerking en heling tussen verschillende zielenrassen staan centraal.

Laag 18 Veld van eenheid:omgaan met tegenstellingen in jezelf en tussen jou en anderen.

Het is de dualiteit. Het gaat daarbij om tegenstellingen in jezelf. Tegenstellingen zorgen, als niet uitkijkt, tot veroordeling en dan ga je uit je verbinding en daar gaat het om in laag 18.

Hoe neutraler je leert te staan in het omgaan met tegenstellingen en conflicten, hoe makkelijke je een ander zijn eigen mening of manier kunt laten en bijdraagt aan een beter universum.

Laag 19 Poort naar alle andere dimensies.

Je kunt naar verleden, heden toekomst en je kunt in de laag daartussen bewegen. Het verschil tussen 19, waarin de poort zit, de toegang naar alles wat er mogelijk is en auralaag 10, waarmee je je toekomst creëert, is dat in laag 10 de blauwdruk zit. Hoe jij het graag gehad had willen, het beeld ervan. In 19 tref je de verbinding aan naar de dimensie waar dat beeld werkelijkheid is, De werkelijkheid is er al dus, je bent er alleen nog niet aanwezig.

Laag 20 Kennis van het licht en het anti licht.

Goed en kwaad. zuiver en onzuiver. Het gaat om zuiver zijn, zuiverheid herkennen en in zuiverheid leven. Bv pik ik dat plaatsje in, of wacht ik.  Verschil tussen 18 en 20. In 18 leer je omgaan met tegenstellingen en daardoor minder sterke voorkeur of antipathieën ontwikkeld. Je wordt neutraler en evenwichtiger. In laag 20 gaat het om de fundamentele keuzes voor het goede in je leven. De zuiverste keuze.

Laag 21 Kennis van de goddelijke oorsprong van alle wezens.

Weten dat je een bet de bron bent en dat alle wezens van goddelijke oorsprong en zijn dus een loepzuiver deel in zich hebben, hoe ze zich ook gedragen. Bezig met laag 21 ben je bezig met je werkelijke kern te erkennen.

 

Bovenstaande uitleg is een korte uitleg.

Bron: Barbara Brennan en Annemiek Douw

aura

Een aura is een energieveld waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. Het veld is niet gemakkelijk waar te nemen met onze ogen, mensen met een met een bepaalde gevoeligheid kunnen het zien of voelen. Het voelen kun je waarnemen zoals je vroeger bij oude beeldbuis tv’s de straling kon voelen. Als je je hand dicht bij de tv  hield dan voelde je “stroom” langs je handen gaan.

De aura is een trillend veld waarin diverse lagen zijn gehuisvest die onze innerlijke gesteldheid (emoties/denkpatronen) weergeeft. Deze velden/lagen hebben hun eigen structuren die iets vertellen over hoe iemands welzijn op dat moment is. De aura is constant in beweging en kleuren wisselen steeds, afhankelijk van hoe iemand zich voelt. De basiskleuren blijven echter altijd wel hetzelfde omdat ze ook een uitdrukking zijn van je persoonlijkheid.

De aura is een eivormig energie/krachtveld dat ongeveer 1 tot 3 meter om ons lichaam zit. Hoe beter de lichamelijke en mentale conditie is, hoe sterker de aura is. Een sterke aura trilt sterker dan een verzwakte aura. Een aura kan je dus snel vertellen hoe je conditie op dit moment is. Een verzwakte aura maakt je kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en heeft vermoeidheid en verminderde weerstand tot gevolg, wat dus tot ziekte of ongenoegen zou kunnen leiden.

De aura kan door de diverse structuren ons veel vertellen over onze, lichamelijke conditie, emoties en psychische blokkades, onze talenten, het verleden. De aura is een krachtveld waarin je gevoelens, emoties en spanningen bevinden en als je dicht bij iemand staat dan kan jouw aura met die van de ander mengen. Als je gevoelig genoeg bent, kun je de gevoelens, emoties en spanningen van anderen zelfs voelen/ervaren. Als je je niet bewust hiervan bent, kun je dus gevoelens waarnemen die niet perse van jou zijn. Heb je soms het gevoel dat je helemaal leeg bent nadat je ergens op bezoek bent geweest. Of emoties of onbehagen voelt en geen idee waar dit vandaan komt dan is de volgende oefening misschien iets voor jou. Andersom kan natuurlijk ook, je ontmoet iemand die jou helemaal laat stralen. Dan mag je gewoon ontvangen en er lekker van genieten.

Oefening: Stel je bent vanochtend vrolijk naar je werk gegaan. Na een neutraal gesprek met je collega voel je je down en moedeloos. Het is dan goed je af te vragen of dit gevoel van jou is of dat je onbewust iets ervaart van die ander. Het enige wat je nu hoeft doen is tegen jezelf zeggen dit is niet van mij en ik laat dit gevoel gaan. Sommige vinden het fijn het gevoel de aarde in te sturen, andere geven het terug aan de eigenaar. Even goed te vermelden: Het is nooit de schuld van die ander, iemand de schuld geven of iets kwalijk nemen is niet op zijn plaats. Iemand zendt onbewust iets uit en jij hebt het onbewust, maar nu bewust, opgevangen.

Oefening: Stel je moet naar een feestje of een grote zaal met veel mensen. Voordat je naar binnen gaat, visualiseer je een glazen bol om je heen. Je zit er helemaal in, ook je voeten. Je voelt even hoe je je voelt en je hoeft alleen maar te denken, dit ben ik en dat is de ander. Op deze manier “verlies” je jezelf niet in de ruimte en ben je niet meer leeg en moe als je naar huis gaat.

Oefening: Ken je het volgende gevoel: Er komt iemand op je af die altijd maar zeurt, klaagt, moppert enz.. Je wilt diegene eigenlijk wel mijden maar soms uit goed fatsoen kan je diegene niet ontwijken. Met deze oefening kun je gewoon blijven staan. Stel je voor dat je een anti-aanbakpan (Tefal pan) bent, alles wat diegene uitzendt, glijdt gewoon van je af, er blijft niets plakken. Echt, je zult zien dat je het werkt.

Misschien denk je nu; is het zo simpel, ja het kan echt zo simpel zijn. Het enige wat je namelijk doet is je bewust worden van je eigen gevoelens en die van je omgeving.